Ahu Zabun
Ahu  Zabun
ahuzbn@gmail.com
Eros Sen Neredesin?
  • 3
  • 257
  • 08 Ocak 2022 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Eros sen neredesin gerçekten? Aşk bıkılmayandır. Her şeyden bıkılabilir ama aşktan … hayır.” diyordu hani Duclos. “Aşk dediğimiz şey,arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka bir şey değildir.” Montaigne “Aşk,ovaları kaplamış olan çok büyük ordulara benzer.Daha dün bütün görkemiyle orada dururken bugün bakarız,yerinde yeller eser.” Henry de Montherlant Aşk… Hani dertti, derdine derman olmaktı, sabırdı, […]

Eros sen neredesin gerçekten? Aşk bıkılmayandır. Her şeyden bıkılabilir ama aşktan … hayır.” diyordu hani Duclos.

“Aşk dediğimiz şey,arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka bir şey değildir.” Montaigne

“Aşk,ovaları kaplamış olan çok büyük ordulara benzer.Daha dün bütün görkemiyle orada dururken bugün bakarız,yerinde yeller eser.” Henry de Montherlant

Aşk… Hani dertti, derdine derman olmaktı, sabırdı, aşılması imkansız görünen tüm engelleri aşmaktı, sevdiğin için her şeyi yok saymaktı. Aşık ve maşukun kahraman olmasıydı. Ayyyy nerde o efsane aşklar , aşklara ne oldu? Eros sen neredesin? Senin yerini ne aldı, teknolojiye mi yenik düştün sen? Yoksa yeni nesil aşık olamayacak mı?

Öğrencilerimden gelen talep üzerine, kalplere okuyla aşk tohumları eken aşk tanrısı Eros’un yerini bulmaya karar verdim. Bildiğim kadarıyla Eros ilk görüşte aşık olmuş.

“Eros, annesinin güzelliğini kıskandığını ve çirkin bir ejderhaya aşık etmesini istediği Psike’yi görür görmez aşık oluyor. Yani ilk görüşte aşkın temelinde güzellik, dış görünüş var. Eros, oklarıyla insanları, tanrıları birbirine aşık ediyor, ama aradan çekiliyor.

“Aşkın sürmesi için emek sarf etmek gerekiyor” diyor.

Eros, okları atarken Zeus yönlendiriyormuş; ama insanın özgür iradesinin de önemli olduğunu vurguluyormuş, bunu da eklemeden geçmeyim dedim.

Peki Eros’un okları nerede şimdi?

Nerede olacak, internette, televizyonda, telefonda,… Kısacası teknolojinin olduğu her yerde.Çünkü ilişkilerin hepsi neredeyse teknolojik adımlarla başlıyor. Artık ilk görüşte aşk; internette. Eros, çağa uymuş artık okları buradan atıyor.

Önce birbirlerinin fotoğraflarını beğendiriyor Erosumuz, ardından sosyal medya üzerinden sohbete başlatıyor. Sonra da buluşturuyor. Bak ya Eros’a bak nelerde biliyor. Tabii fotoğraftaki güzelse ya da yakışıklıysa , buluşmada en büyük etken, dış görünüş , tam not alıyor.

Buluşmaya kadar yaşanılan o aşk sözcükleri, seni seviyorumlar,… Sesini, kahkasını bile duymamışsın sanal aşkın tadını çıkarırken, bu arada fotoğraflarda kullanılan filtreler muhteşem 🙂 Yüz yüze gelince ilk şoku filtresizlikten yaşıyor çiftler. Sonra hayran oldukları kişinin, hayallerdeki kişi olmadığını anlayınca çöküş başlıyor.

Yani aşkı bulamayacak mıyız 21. yüzyılda?

Aşkı tabi ki bulacağız, ama öyle oturduğunuz yerden değil. Hadi bakalım biraz sosyalleşin. Gerçek diyaloglar kurun, bazen çok yakınınızda olanı bile göremez hale geldiniz. Aşıkların garantisi yoktur, ancak iyi bir başlangıç doğru yönde ilerlemenize yardımcı olabilir.

1. Ne istediğini biliyor musun?

Sadece güzel ya da yakışıklı biri mi? Yoksa seni anlayan, yanında keyif aldığın biri mi?

2. Gerçekten yatırım yapmaya hazır mısın?

Maddiyat soruyor muşum gibi oldu ama değil:) Duygusal yatırım, zaman ve enerjini vermeye hazır mısın? Bundan bahsediyorum.

3. Kendi değerinin farkında mısın?

Sen kendini iyi tanımıyorsan, sırf karşındaki seni beğendiği için ona evet mi diyeceksin, aman dikkat et. Böyle bir durumda bazen begenilmenin cazibesine kapılıp, sana hiç uymayan birinin partneri mi olacaksın. Sırf yalnız kalmamak için buna değmez.

4. Kendine büyümek için şans verecek misin ?

Büyümek, olgunlaşmak için hazır olmalı mıyız  bilemedim şimdi . Burası tartışılır:)  Malum her aşk biraz mutlu, biraz mutsuz eder. Bu olumlu ya da olumsuz durumlar senin hayata karşı nasıl durman gerektiğini öğretecek. O yüzden doğru karar vermelisin.

Eros Sen Neredesin?

Aşk oyununda gezinmek kolay değildir, fakat kendiniz ve ne istediğinizi biraz bilmek, iyi seçimler yapmanız için yardımcı olabilir. 

Eros’ un oku zamanı gelince bir gün herkese isabet edecek. Acele etme sakın. İyi şanslar!

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. Sayın hocam bu güzel bilgileri bizimle paylaştığın için öncelikle sana tsk ediyorum. Okurken keyif aldım açıkçası ahh Eros ahh diyorum sadece.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM